Eplekaken som alle kan bake

Selv er jeg ingen habil baker - ikke er jeg spesielt glad i å bake men jeg elsker å spise kake.

Min yngste datter, Emma er flink til mye. Hun elsker å bake og ikke er hun veldig glad i å spise kake. Vi er en perfekt match


Vi har en oppskrift skrevet på en ark fra ett eller annet sted som hun prøvde seg på helt alene - siden har hun bakt den noen ganger. Den blir alltid vellykket, saftig, er godt egnet til å fryse og er enda bedre dagen etter.

Så her er oppskriften som flere har spurt etter at vi delte bilde av kaken i freden på instagram:


Dette trenger du:

200 g smør (vi elsker å bruke Kvitseidsmør for en rundere smak) 200 g sukker 2 store egg 200 g hvetemel 1,5 ts bakepulver

Fyll:

3-4 epler 3 ts vaniljesukker

1 ts malt kardemomme 2 ts kanel 3 ss sukker


La alle ingrediensene stå på kjøkkenbenken noen timer slik at de er romteperete. ( Eller sett de ut før du legger deg på kvelden)


Start med å pisk smør og sukker til en luftig smørkrem som blir nesten hvit

Visp ett og ett egg i og visp hver av de godt inn før du tar i neste.

Mens du visper smørkremen kan du skrelle eplene og skjære de i båter som du deretter skjærer i skriver. (Dropp å skrell de for et mer rustikk innrykk, det blir like godt)


Bland bakepulveret I hvetemel og sikt det i smørblandingen, Blandes godt


Kle en springform, vi bruker 24 cm annen størrelse kan også gå. Vi tar bakepapir i bunn.


Ha i deigen i formen og glatt den jevnt utover.


Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret blandet kanel, kardemomme og sukker med, Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vi har på bildet brukt et rødt melaminfat fra RIce som kan kjøpes i nettbutikken vår


Håper du liker kaken og at du får det til. Lykke til - tag gjerne resultatet med #eviglykke












16 visninger

Org.nr: 921 523 017

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

© 2020 by Evig Lykke Jacqueline