• Trude

Unicorn marengs og fargerik bakst

I helgen prøvde vi oss på å fargelegge maten. Vi lever i et støv av glitter og pasteller om dagen med pakker dumpende inn hver eneste dag. Det jobbes sent og tidlig med programmering av nettsiden, markedsføring, planer og utpakking av varer.

Men helg lar vi være helg - i hvert fall på søndag.


Emma Kaspara (9) og jeg hadde planlagt å bake en Eton Mess Brownie inspirert kake.

Oppskrift på en slik kake kan du finne her:

http://www.franciskasvakreverden.no/2017/10/13/eton-mess-brownie-en-skikkelig-festkake/


Denne kan jeg virkelig anbefalle. Noen ganger velger jeg en personlig vri som barnebarnet Olivia (8) er veldig glad i. Her rårører jeg bringebær i en sil så det ikke blir bærsteiner i den og blander dette i kremen. Jeg dropper da pistasjnøttene og har masse marengs på toppen.Her er en Eston Mess Brownie jeg bakte til Olivia (barnebarn) til hennes fødselsdag. Bare for å vise hvordan den ser ut uten Uniconfarger .


Denne gangen lagde vi Unicorn marengs av :


2 eggehviter ( romtempererte)

125 g sukkerStekeovnen settes på 100C varmluft

Pass på at det ikke er noe eggeplommer oppi eggehviten for da blir ikke marengsen stiv.

Så pisker du med kjøkkenmaskin, pass på at bolle og visp er helt rene. Først pisker du bare eggehvitene til de blir halvstive og så setter du halvparten av sukkeret med en og en ss med sukker i løpet av 4 minutter og forstetter og piske til kremen blir enda stivere. Så tilsetter du resten av sukkeret litt og litt og pisker til den blir glatt og skinnende. Ca 5 minutter.


Bruk sprøytepose og smør innsiden av posen med de fargene du ønsker. Velg den sprøytetuppen du liker best. Klem ut toppene på stekebrett med bakepapir (2 stykker) og stek de samtidig i 1- 1,5 timer avhengi av størrelsen på marengstoppene. De skal være sprø uten på og litt myke i midten. La de stå i ovnen med døren igjen til de avkjølte.

I lufttett boks kan marengsen holde seg lenge. Flere uker faktisk.


Emma Kaspara er fotograf og kjøkkenassistent. Vi må bli mer rutta på å ta bilder for vi glemte å ta bilde av det ferdig resultatet. Slik så de ut før de ble satt i ovnen. Det ble veldig fint og super godt.
Vi bakte også boller med fargerOgså laget vi unicorn-horn av marengs på bambuspinner - disse er ferdig stekteNeste gang skal vi servere bilder av ferdig resultat. Det eneste vi tok bilde av var en av unicornbollene som vi laget i mufinsfrom og pyntet med melis og marengs.

Vi synes det ble ganske kult. Vi lover bedre bilder neste gang.

92 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle